maanantai 4. tammikuuta 2010

Finnarin laukkusuma - osa 5

Finnair on ollut loppuvuoden 2009 kestouutinen. Ensin lentäjien lakko, sitten laukkujen heittelijöiden ulkoistus. Nyt saamme lukea viikottain uutisia kuinka Finnairin laukkujen purkaminen koneista ei tunnu sujuvan entiseen malliin.

Näin sivusta katsojana herää kysymys: Mistä kenkä nyt oikein puristaa? Käsittääkseni laukkujen purkajille annettiin irtisanomissuoja tämän vuolen puolenvälin tuntumaan. Neuvottelut ovat nyt siis ohi, ja rauha maassa. Miksi laukut eivät siis liiku?

Pakosta tulee mieleen, että nyt laukkujen purkajat sabotoivat sekä Finnairia että Baronaa tarkoituksella. On ymmärrettävää, että motivaatio on saattanut ulkoistuksen seurauksena hieman laskea - onhan se kenties piirun verran hienompaa sanoa olevansa töissä Finnairilla kuin Baronassa; mutta ei sen pitäisi niin paljoa vaikuttaa, ettei porukka viitsi töitään tehdä kunnolla.

Kenen puolella mahtaa olla suuren yleisön sympatiat? Jos minulta kysytään, ei minulta irtoa ainakaan kamalasti niskoitteleville työntekijöille. Olen aika varma, että kortistossa on aika paljon väkeä jotka rupeaisivat heittelemään laukkuja intoa puhkuen jos saisivat vain mahdollisuuden.

Ei kommentteja: